Bloedvatvernauwing

20 juni 2012 at 15:49 Een reactie plaatsen

Er zijn door de jaren heen veel studies verricht naar de oorzaak van bloedvatvernau-wing. We noemen het een welvaartsziekte en die uitdrukking spreekt eigenlijk wel aan. Wat rijker voedsel, minder inspanning, meer stress. Wanneer je de oorzaken op een rij zet dan staan deze drie daar zeer zeker bij.

Welke oorzaken zijn er van bloedvatvernauwing:
+ Erfelijke belasting
+ Voeding
+ Roken
+ Stress
+ Ontstekingen

Ad Erfelijke belasting
Er kan een genetische aanleg zijn voor bloedvatvernauwingen. Daarnaast kan er een verandering optreden in de genen door omstandigheden, dit wordt in specifieke gevallen een miasma genoemd.
Ad Voeding
Door bepaalde voeding kunnen bloedvaten dichtslibben.
Ad Roken
Bij roken veroorzaakt nicotine een verkramping van een grote groep bloedvaten. Deze verkramping leidt tot tekorten aan bloed in de betreffende organen, maar ook tot degeneratie van die bloedvaten zelf met een verhoogde kans op ontstekingen en een verhoogde verstramming van de elastinelaag. Voor versterking van de elastine-laag hebben wij een oplossing gevonden.
Ad Stress
Stress kan door verkramping degeneratie van de bloedvaten veroorzaken, met als gevolg een verhoogde neiging tot vernauwing.
Ad Ontstekingen
Ontstekingen zijn naar mijn indruk de grootste veroorzakers van bloedvatvernauwing. Er zijn in ieder geval een 3 tal veroorzakers. Ten eerste een primitieve variant van de Neisseria Lactamica, deze bacterie veroorzaakt een ontsteking van de intima, de binnenste laag van de bloedvaten, vooral bij de kleinere bloedvaten is de invloed op de doorstroming groot. Ten tweede de Sporobolomyces Roseus, die infecteert de laag tussen de elastica en intima. Deze schimmel heeft de vreemde gewoonte zich in een beschermend omhulsel te kapselen. Het omhulsel bestaat uit cholesterol, fibrine en calcium. Dit is de arteriosclerotische plaque. Als derde is er de Streptomyces Reticuli in primitieve variant (wat ik noem de oïd variant). Deze ontsteking zit in de spierwand van de grote bloedvaten en het hart. Ook deze ontsteking kan bloedvat-vernauwing veroorzaken. Een wat nieuwere ontwikkeling is de primitieve variant van de Yersinia bacil. Deze bacil (de primitieve variant) veroorzaakt een milde chronische aseptische (geen pus) ontsteking in de dikke darm, lever, bijnier, hersenen en gewrichten. Deze primitieve bacil hult zich in kalk en zet zich af op de bloedvatwand waardoor bloedvatvernauwing ontstaat. Vooral in de kleine bloedvaten, maar de bacil + kalk zet zich ook af op de hartkleppen die daardoor onvoldoende sluiten.

Indien u een urineonderzoek, consult of natuurgeneeskundig second opinion wilt, dan kan dat bij Praktijk De Nieuwe Ham, Diagnoz of een van de door ons opgeleide therapeuten in Nederland en België. Afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering kunt u (een deel van) de kosten vergoed krijgen van uw zorgverzekeraar.

René Broekhuyse Natuurgeneeskundige
Praktijk De Nieuwe Ham / DNH Research

Entry filed under: Bestrijding van ziekten, Diversen. Tags: , .

Kastanjeziekte / Kastanje bloedingsziekte / Zieke Kastanjebomen / Zieke Paardenkastanjes Hernia / Discopathie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


René Broekhuyse

Als u meldingen wilt ontvangen van nieuwe berichten op dit weblog dan kunt u hier uw emailadres invullen.

Blog Stats

  • 30,957 hits

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 51 andere volgers

%d bloggers like this: